onsdag 10 november 2010

Hotellet i Havanna

På vår bröllopsresa till Kuba var vi de första fem dagarna i underbara Havanna. Mitt i smeten och på gränsen till Havanna vieja (gamla Havanna) låg vårt hotell Plaza.



Det är ett 4-stjärnigt hotell med otroligt trevlig personal! Alla var extremt hjälpsamma, från salsaläraren till frukostpersonalen. Högst upp i byggnaden fanns en takterass där man åt frukost (hög mysfaktor). Vandrade man vidare på taket kom man vidare till en mindre bar och vackra planteringar.



Utsikten från taket var häftig. Från baren såg man tydligt Bacardi-huset, grundat av Facundo Bacardi Masso (ursprungligen katalan från Spanien). Efter revolutionen 1959 och Fidel Castros maktövertagande flydde Bacardifamiljen och återuppbyggde det bl a på Bahamas. Idag är den vackra art deco-byggnaden kontor. Häftigt är att man högst upp ser fladdermusen som även finns på flaskan.



Andra byggnader man såg från taket var El Capitolio. Riktigt imponerande. Tyvärr var vi inte inne i den.



Kort sagt vara det ett lyckat val att välja Plaza, läget var perfekt för promenader och utflykter. Personalen serviceminded, frukosten god och fantastisk utsikt från byggnaden över de centrala delarna av Havanna.

Inga kommentarer: