Riktigt nöjd med fredagsmiddagen. Vitlök och citron är en oslagbar kombo.
Kycklingen snabbmarinerar jag i olivolja, citronklyftor och grovt hackad vitlök.
Lägg den i en het panna med olivolja och salta och peppra. När den fått färg så sänk värmen och lägg i grovt hackad gul lök, lagerblad och sist hackad vitlök, citronskal och citronsaft. Fräs runt lite och sätt sen på lock.
Låt allt vara på värme ca 20 min. Tillsätt en skvätt vit rom (helst mer klassisk kubansk - jag använde Santiago de Cuba men Havanna club fungerar fint den med)eller vitt vin. Låt koka in med lock på tills alkoholen försvinner. Strö på färsk oregano.
Champinjonerna. Skiva och fräs i panna med olivolja. Sänk värmen och tillsätt paprikapulver , salt, peppar och sist grovt hackad vitlök. Sätt på lock och sänk värmen, det får inte brännas och bli torrt.
Servera med potatis i ugnen och broccolibuketter.
Nu väntar grönt te och lösgodis. Inte lika spanskt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar