måndag 28 oktober 2013

Dagens lunch: Torskfilé med grönsallad, ägg, manchegoost och dillsås

Mitt motto är oftast; man taget vad man haver. Dagens lunch är rakt av en sån rätt och görs gärna på följande sätt:

Krydda en bit torskfilé med valfria kryddor (jag tog salt och citronpeppar) och stek snabbt i olivolja på ena sidan i en stekpanna och vänd på fiskbiten. Häll på en minimal skvätt vitt vin och sätt in i ugnen på ca 150 grader i ca 10-15 minuter, skopa över spadet på fisken ett par gånger.

Rör samman såsen av créme fraiche, hackad dill, salt, peppar och ev en fisk- eller citronkrydda. Lägg upp plocksallad och uppskivad gurka på tallrik. Skiva upp manchegoost (eller en annan god sort) och koka ett ägg - lägg upp båda på tallriken. Lägg sist på fisken och en klick av såsen, garnera med dill och servera ev med bröd.

Fräscht och lagom mättande för lunch!

Inga kommentarer: