måndag 10 juni 2013

Dagens lunch: Arroz cubano

Idag blev det en favoriträtt: Arroz cubano. Jag har ätit varianter på den när vi var på Kuba och man göra den på många olika vis. Vanligast är att ruset kokar med någon god buljong och något kött och serveras med bönor.

Min tolkning är:

Fräs hackad chourico (en köttigare variant, inte de tråkiga korvvarianter na från t ex Scan) paprika eller morot, tillsätt hackad lök och vitlök och ev lite tomatpure i en större traktörpanna/stekpanna (så länge du har ett mock som kan sättas på).Häll på riset (jag använder basmatiris som blötlagts innan). Rör samman och tillsätt en skvätt god rom (mörk, inte Bacardivarianterna), en hönsbuljong, torkad oregano, lagerblad, salt och peppar. Häll på vatten och låt koka upp och sänk sen värmen och låt riset koka klart. Tillsätt svarta bönor (förkokta) och lägg på lock i 5 min och servera som egen rätt eller med t ex grillad kyckling.

Inga kommentarer: