måndag 28 oktober 2013

Dagens lunch: Torskfilé med grönsallad, ägg, manchegoost och dillsås

Mitt motto är oftast; man taget vad man haver. Dagens lunch är rakt av en sån rätt och görs gärna på följande sätt:

Krydda en bit torskfilé med valfria kryddor (jag tog salt och citronpeppar) och stek snabbt i olivolja på ena sidan i en stekpanna och vänd på fiskbiten. Häll på en minimal skvätt vitt vin och sätt in i ugnen på ca 150 grader i ca 10-15 minuter, skopa över spadet på fisken ett par gånger.

Rör samman såsen av créme fraiche, hackad dill, salt, peppar och ev en fisk- eller citronkrydda. Lägg upp plocksallad och uppskivad gurka på tallrik. Skiva upp manchegoost (eller en annan god sort) och koka ett ägg - lägg upp båda på tallriken. Lägg sist på fisken och en klick av såsen, garnera med dill och servera ev med bröd.

Fräscht och lagom mättande för lunch!

onsdag 23 oktober 2013

Dagens lunch: Ljummen rissallad med spenat, vita bönor, broccoli och cashewnötter

Idag baserades lunchen på att jag hade ris hemma. Det blev som följer:

Lägg ljummet basmatiris och broccoli på en tallrik tillsammans. Ös över spenatblad och stora vita bönor (andra bönor funkar det med). Strimla röd paprika och röd lök på. Strö över cashewnötter och servera med en dressing gjord på olivolja och balsamvinäger.

Supersnabbt och matigt trots att det inte finns något kött i den!

tisdag 8 oktober 2013

Miniriskakor

Nu när rån från Göteborgskex är bannlysta hemma hos oss (vem vill ge sin bebis kex med antibiotika i liksom) så letade jag något ok alternativ. Så idag hittade jag små ekologiska miniriskakor. Inga konstigheter tillsatta, bara ris, äppeljuice och kanel.

De blev rätt populära här hemma, trots avsaknad av tänder. Perfekt att ha med sig på resa t ex.

söndag 6 oktober 2013

Ny favorit...

...bland chokladerna är den här! Jag älskar mintchoklad och de hör har en underbart lös mintfyllning. Stort plus dessutom för att den är ekologisk!

onsdag 2 oktober 2013

Intresserad av att adoptera en katt?

För lite mer än en vecka sen tog vi hem den här fina katthonan eftersom den strök runt på vår innergård. Förmodligen har hon varit hemlös en längre tid och är inte så gammal. Hon har dock tillhört någon eftersom den är väldigt tillgiven och tam och tidigare haft ett halsband. Efterlysningar har gjorts i flera omgångar, bl a via Facebook, Kattjouren, Blocket och lappar i området. Utan resultat. Den kan inte stanna hos oss och verkar inte trivas med Nella och Laban.
Är du intresserad av en söt och snäll kattflicka så hör gärna av dig!

tisdag 1 oktober 2013

Tuff dag

Idag har varit en sån där dag när man nästan önskat att man istället var på jobbet än hemma med en gnällig 10-månadersbebis. Vissa dagar vill man bara gå i ide och vila upp sig och hämta energi. Idag var en sån dag. Hoppas på att morgondagen blir roligare. Och kanske en gladare och piggare kille här hemma också.