måndag 31 december 2012

Gott nytt år

2012 lider mot sitt slut och utanför fönstret strilar regnet ner. Tur är väl att man inte ska vistas ute allt för mycket idag. Det blir ett lugnt firande tillsammans med min bror F och hans fru och son. Passr bra för oss som har en Lilleman som har magproblem och emellanåt har väldigt ont och gråter en del.

Jag sammanfattar 2012 som ett år som överlag varit bra. Mest såklart p g a att jag födde min son (förlossningsberättelse är på väg, jag lovar!) den 24/11, något som vi längtat länge efter och som spred mycket lycka. Annars har jag mest varit gravid under året som gått faktiskt, en rätt så lindrig graviditet dock. Var rätt så oroad fram till vecka 17-18 kanske, men efter de första sparkarna från vår Lilleman och därefter ultraljudet så slappnade både jag och mannen av mer. Ännu mer efter vecka 25 då han faktiskt skulle kunna överleva om han föddes så pass tidigt.

Min syster C kom och hälsade på oss, jag och mannen hade en underbar egensemester ihop då vi prickade in den (enda?) fantastiska solveckan och hängde på Ystad saltsjöbads spa och jag och syster M hängde på stranden.

Mannens pappa är fortsatt dödssjuk och det har varit tuffa motgångar i hans sjukdom. Det positiva i det hela är att han har fått träffa sitt första barnbarn och dessutom firat jul tillsammans med familjen - något ingen trodde då läkarna sa att han inte ens skulle klara sommaren. Ett mirakel känns det som.

Den 12/6 fick min bror och fina S sin solstråleson och den 15/9 gifte de sig samtidigt som lilla F döptes.

Nu i julas reste min pappa hit för att spendera några dagar över julen med sina två barnbarn. Det kom plötsligt och yrde upp känslor. Men i slutändan tackar jag Gud för att han hade möjligheten att komma hit. Vi hade många fina stunder ihop, ofta promenerandes ute med min lilla T i vagnen.

Känner mig mycket nöjd med året och hoppas att alla omkring mig och längre bort känner detsamma för året som gått. Jag hoppas på att alla får ett lyckligt 2013!

onsdag 26 december 2012

Robotsil

Sötaste och coolaste lilla tesilen fick mannen av min syster i julklapp igår. Det är en liten robot på ett fat med långa justerbara armar så att man han hänga honom i koppen. Helt underbar!

tisdag 25 december 2012

God jul

Hoppas att juldagarna gett glädje och mysiga stunder tillsammans med nära och kära!

Den här julen har varit Lillemans första och är såklart speciell för mig. Att få vara en stolt mamma betyder mycket, ingen gåva är finare än denna och jag är oerhört tacksam. Att dela glädjen med familjen är fantastiskt. Däremot har det varit en del tråkigheter under juldagarna också men jag försöker att fokusera på de bra stunderna med min underbara son.

måndag 10 december 2012

Horisontalt läge...

...är det som gäller idag. Lilleman envisas med att vakna flera gånger per natt och dessutom vara pigg och smågnällig om mornarna. Det tar på krafterna faktiskt. Man får passa på att fixa saker under hans sovstunder.

Tänkte att jag skulle se det senaste avsnittet av "Allt för Sverige" och samtidigt amma och mysa med Lilleman. Så hänger sig såklart svt play och jag ligger ju som fastfrusen med ett spädbarn vid bröstet. Så det är bara att vänta.

söndag 9 december 2012

Snöstorm

Det ligger en snöstorm över södra Sverige och det fullkomligen yr därute. Det känns skönt att vara hemma och kura och inte behöva fundera på hur man ska ta sig någonstans. Men tycker trots det att det är vackert och jag gillar verkligen när vi får snö, gärna mycket.

Istället stannar vi hemma idag och myser med besök från mamma med respektive, min syster och min moster. Alla har ju inte träffat vår Lilleman än.

lördag 8 december 2012

2 veckor

Idag är vår Lilleman 2 veckor gammal. Tycker att tiden går väldigt fort ändå! Redan på måndag kommer jag att vara ensam med honom då mannen börjar arbeta igen. Småläskigt.

Igår fick vi hembesök av BVC och han skötte sig finemang. Han hade gått upp 1/2 kilo och väger nu 3600 gram. Enligt sköterskan skulle vi vara nöjda och glada över hans framsteg. Känns verkligen skönt eftersom det blir lite av en bekräftelse på att vi skött om honom bra och att amningen fungerar.

Idag väntar en promenad i kylan!



måndag 3 december 2012

Lite mer än en vecka...

...är det sen vår lilla son kom till oss. Vi har haft fullt upp med att vänja oss.

Amningen var svårare än jag tänkt mig. Hade väldigt ont när mjölken rann till ordentligt. Räddningen blev att låna en manuell bröstpump av svägerskan. Rekommenderas varmt! Varför gå runt och våndas när man kan pumpa ut överflöd? Nu har vi börjat få rätsida på det.

Sovandet fungerar rätt bra, oftast kan man få honom att sova eftet blöjbyte och matning.

Idag tror jag att första promenaden utomhus väntar. Blir att sätta på mycket varmt. Ät dessutom glad att vi skaffade en klassisk Brio Happy som barnvagn ni när det t o m ligger snö på gatorna i Skåne.