torsdag 31 maj 2012

Kritiskt läge

Utsikterna ser mörka ut för min lilla flicka. Hon är fortfarande kvar på sjukhuset. Ett ev sista försök är nu att medicinera och se om hon blir bättre tills imorn. Orkar inte skriva om det just nu. Hoppas på ett mirakel för min lilla Tinta.

tisdag 29 maj 2012

Inte mycket mer

Jag har inte så mycket mer att berätta kring Tinta. Åkte till smådjurskliniken för den bokade tiden. Väl där gjordes hälsokoll, blodprov och röntgen. Hon är helt klart nedstämd och påverkad. Blodproven var fina och visade inte på något specifikt. Däremot röntgen visade på att det skulle kunna vara något med hjärtat.

Därefter fick vi en remiss till Djursjukhuset. Vi fick snabbt tillträde då hon faktiskt har stora svårigheter att röra sig. Veterinären ville behålla henne över natten, sätta in vätskeersättning och smärtstillande. Och dessutom göra en röntgen av ben och hjärta.

Det skulle kumna vara neurologiskt, hjärtrelaterat eller t o m en propp. Båda de sistnämnda betyder livsfara och isf ser framtiden mörk ut för vår lilla Tinta. Jag ber till Gud att han låter oss behålla henne här hos oss. Låt det inte vara något allvarligt! Inte i dessa redan svåra stunder! Vår lilla "hund" och sociala solstråle, lämna oss inte.



Litet ben

I helgen sträckte sig nog lilla Tinta här hemma genom att fastna med tassen och vrida till frambenet. Efter det har hon inte varit sig lik. Först kunde hon inte stötta sig alls på frambenet men så blev det bättre.

I måndags efter att hon hoppade ner från stolen i köket blev det dåligt igen. Och så inatt vaknade jag av ett gnyende jam. Förmodligen har hon ansträngt benet och fått väldigt ont igen. Hon var väldigt medtagen. På morgonen hade hon flyttat sig men har ont i benet och svårigheter att stötta sig på det.

Så idag beställde jag en tid hos veterinären (slapp akuttid som tur är!) kl halv tre. Hoppas det inte är något allvarligt och att hon kan få lite hjälp och smärtstillande. Det skär i hjärtat när hon är så nedstämd och förmodligen har väldigt ont.

söndag 20 maj 2012

Födelsedagskort till 29-åring

Imorgon fyller min svägerska 29 år och det firas lite idag med kaffe och kaka. Egentligen var jag inte supertaggad på att scrappa kort men något lätt borde jag kunna åstadkomma. Så det blev ett enkelt kort med endast en sida. Framsidan ser man pp bilden. Baksidan var betydligt enklare; ett fyrkantigt mönstrat papper och så ett mindre rektangulärt med mer personliga gratulationshälsningar. Gillar pappret och färgerna. Blir sådär murrigt 70-tal med ett stänk av diskret glamour. Tror att det kan passa henne bra!

Älskar dessutom mina små punchar. Har en som gör rundade hörn och en som trycker ut enkla blommor. Billig och användbara investeringar! Själva grattislappen har jag klippt ut på måfå. Nöjd!

fredag 18 maj 2012

Fredag

Vi glider in på helgen. Härligt! Det ska bli varmare väder och we lajk! Här hemma ligger en annan med en luddtuss på hakan, helt oberörd på soffan.

söndag 13 maj 2012

Söndagsläsning

Jag har väntat med spänning på uppföljaren till "Cirkeln" och så fick jag den äntligen i min hand i fredags. Har läst mer än halva boken och är lika fast i "Eld". Fasar för när den kommer att ta slut och man får vänta typ ett år (!) på sista delen! Nåja, ska passa på att njuta medans jag kan.

tisdag 8 maj 2012

Porslinsblomma

Den ser inte mycket ut för världen men hoppas innerligt att den tar sig och kanske får sina fina blomklasar en dag. Den kommer från en skott av mammas stora porslinsblomma. Ljust nu står den ljust men inte i direkt solljus. Hoppas den håller sig nöjd.

måndag 7 maj 2012

Titanic

Jag har precis avslutat tittandet på den fantastiskt välgjorda tv-serien Titanic. Den är gjord av skaparen till Downton abbey. Alltså ett hett tips om du gillar engelska kostymserier. Några delar av den kan fortfarande ses på Svt play. Ibland kan man undra var ytterligare en skildring av fartygsolyckan Titanic kan bidra med. Konstigt nog gjorde den här det. Duktiga skådisar och oväntade händelser och relationer i en annars så uppdelad värld gör tv-serien intressant och spännande. Kanske kommer Titanics öde för alltid fängsla mig (och många andra). I år den 15:e april var det exakt hundra år sen 1514 personer (av totalt 2224 på fartyget) dog.

söndag 6 maj 2012

Sladdstrul

Idag skulle jag vara händig och elektriskt lagd och göra en ny kopplimg av min lampa. Den var ett fynd och kommer från Tilgmans keramik. Enda kruxet var en gammal sladd. Men om omkoppling vid dosan där man tänder skulle lösa jordad- respektive ickejordadproblemet. Men nej se så lätt var det inte! Det var en ännu äldre sladdanordning än jag trodde så ett i första hand besök på Claes Olson krävs. I andra hand en lampaffär. Så nu får den ligga där på byrån. Där fick man för att man lekte elektriker.

lördag 5 maj 2012

Solsken

Genom fönsterna sipprar det in solljus. Och i solplättarna ligger två utfläkta varelser här hemma; Laban med plirig blick och Nella totalt oigenkänlig med all sin fluffiga päls.

tisdag 1 maj 2012

Underbara 1:a maj

Idag har vi njutit av solsken ute hela dan. Jag och mannen har grillat tillsammans med brorsan och sambon på deras gård. Härligt väder! Dagar som den här är definitivt efterlängtade! Mer sådana tack.