onsdag 29 februari 2012

Capuccino

Glöm latten! Här är det capuccino (eller cortado, lika delar espresso och skummad mjölk) som gäller!

Hemmaträning

Tillbaka från jobbdag och nu står den där i hörnet och väntar på mig. Orbitreken, cross trainern. En halvtimme på den och så är dagens avklarad!

måndag 27 februari 2012

Aj löv badkar

Nu i helgen när jag var iväg så badade jag badkar. Det är så fantastiskt skönt! I den här lägenheten har vi inget badkar och vi hade inte heller det i den förra. Men det är så otroligt härligt och jag saknar verkligen det! Även om vi har ett stort badrum så är det nog något tveksamt om det får plats ett. Men kanske ett s k sittbadkar. Så länge man kan doppa ner hela kroppen i hett vatten och man har det bekvämt så hade jag varit mer än nöjd!

söndag 26 februari 2012

Hemma...

...igen efter trevlig helg med mamma och syster. Träningen avklarad, nu väntar gos med katterna och middag!

lördag 25 februari 2012

Lovumba med Daddy Yankee

Visst blir man sugen på varma sommaren när man hör Daddy Yankees "Lovumba"? Det känns som att jag inte lyssnat på musik på hur länge som helst. Kanske är det mörkret och kylan som gjort det. Men nu ska det bli ändring på det!

Endomondo

Det senaste tillskottet till mina appar är "Endomondo". Den klockar dig, kollar distansen, räknar kalorier mm när du tränar. Dessutom sparar den all din träning så att du kan gå tillbaka och se det. Den har en inbyggd gps, vilket är lite kul när du är ute och går eller springer. Det är smidigt att kunna lyssna på musik och samtidigt använda den här träningsappen. Stannar du till så stannar räkningen automatiskt och sätts igång när du börjar röra dig igen.

Den är väldigt bra, men inte perfekt - tycker att den är lite för känslig vid automatisk paus och kilometerräkningen är inte hundra. Annars en mycket användbar app!

fredag 24 februari 2012

Ai se eu te pego av Michel Teló

För att fortsätta på Brasilientemat från förra inlägget; här är min favobrasselåt för tillfället.

Ny favoblogg

Brasilienlover? Kolla då in Henrik Brandão Jönssons blogg. Massa kul och vardagliga saker från landet på andra sidan havet. Kanske har du läst någon krönika eller artikel av honom, han är korrespondent i Brasilien, Rio de Janeiro.



Nu senast skrev han bl a om vårt kungahus anknytning till Brasilien via drottning Silvia.

Dagens fiskmiddag

När mannen är bortrest över helgen kan man passa på att fross i god firre! Dagen till ära blev det panerad rödspätta, serverad med bulgur smaksatt vitlök och citron samt paprikaslices. Inget man ställer fram till kockarna i "Sveriges mästerkock" kanske, men jag tyckte rödspättan var fasligt god med den frasiga utsidan och mjukt fuktiga insidan. Trevlig fredag på er!

Vår?

Vinter möter vår? Det kändes som det idag när jag tog en promenad i parken! Vilket underbart väder! Önskade verkligen att jag hade hund en dag som idag. Å andra sidan hade den kanske fokuserat mycket på alla gäss och ankor. I helgen väntar helgtripp med mamma och syster M. Härligt!

lördag 18 februari 2012

Semlor

Lite svagt deformerade: men nog tusan var fastlagsbullarna fantastiskt goda! Receptet kommer från Allt om mat (2010).

onsdag 15 februari 2012

Stör ej...

...jag läser Lars Keplers senaste rafflande deckare: Eldvittnet.

söndag 12 februari 2012

Tibetansk spaniel

Jag har ju tidigare snöat in på att ha hund. Ta det inte fel. Jag ÄR en kattmänniska. Men gillar de mindre hundraserna väldigt mycket. Har hittat en ny liten sötnosras: Tibetansk spaniel.



Är inte speciellt förtjust i större raser då de kräver mycker mer av allt. Den tibetansk spanieln passar nog mig bättre. Gillar det där lilla stoppet vid nosen och den lagom långa pälsen. Var rätt förtjust i cavalier king charles och chihuahua innan. Men den sistnämnda är lite för liten ändå. Cavalier är fortfarande en fin ras men mannen här hemma är inte stormförtjust (i någon ras förutom schäfer möjligtvis) i den.

En av mina favvobloggare har en tibetansk spaniel vid namn Wilma: Sukkertøy for øyet

fredag 10 februari 2012

Hemma med tomtar

Ligger hemma på min lediga dag och snörvlar som bara den. Mission idag blev att gå ner till mataffären och handla lite. Helt svettig och flåsig efter det. Så nu är det bokläsning och tomteskum som gäller.

Nawals hemlighet

Den bästa filmen jag sett på länge! Förväntade mig ytterligare en krigsfilm som sen försvinner ur minnet. Men den bygger upp en spänning som når antiklimax i slutet då saker och ting får sig en lösning. Eller rättare sagt; det kommer upp till ytan. Den börjar med att två tvillingsyskon får höra sin mors testamente. En resa från Frankrike till sargade Libanon börjar. Se filmen, det är en film som berör och en historia jag tänkt tillbaka på flera gånger efteråt. Det tragiska är att det inte är något som bara hänt i Libanon utan faktiskt händer i alla krigsdrabbade länder. Fantastiskt bra!

onsdag 8 februari 2012

Vinter ute, vår inne

Man kan iaf låtsas att det är vårigt. I mitt fall är det en rosa engelsk pelargon som höjer vårstämningen inomhus.

tisdag 7 februari 2012

Dagens fiskmiddag

Jag har bestämt mig för att äta mer fisk. Så middagen idag blev vinkokt torsk och bulgur med salsa och kalamataoliver. Och så ett glas vitt till. Gott!

söndag 5 februari 2012

Ytterligare en...

...löjlig framsida att lägga till listan över shabbigaste/mest sexistiska bokomslagen ever!

torsdag 2 februari 2012

Hemmajobb

Ligger hemma i soffan med jobb. Skönt att kunna arbeta hemmifrån nån gång då och då. Sällskapet är ju inte helt fel det heller: Laban.