tisdag 29 november 2011

Örtbakad kassler i lergryta

Idag kommer så första receptetförsöket gjort från min födelsedagsbok. Lite modifierat förstås.

Blötlägg lergrytan en stund innan. Klappa in olivolja på kasslern och rulla den sen i hackad färsk timjan och peppar. Lägg den i grytan och hacka upp valfria grönsaker (jag tog morrötter, purjolök, vitlök, röd- och gul lök samt paprika). Höll i grö sakerna och ringla lite olivolja över och en skvätt vatten och balsamvinäger. Ställ in i ugnen och sätt graderna på 225. Låt stå i ca 1 timme. Ta ut och skiva upp kasslern och lägg tillbaka i lergrytan. Servera med basmatiris. Mums!

Home made christmas gifts

Etapp ett av mammas julklapp är klar; själva broderiet av fåret Shaun. Den ska så småningom appliceras tillsammans med ett grönvitt tyg och en dragkedja och bli en liten förvaringspåse. Inte hundra på om jag vill ha dragkedja eller knappar än. Men nöjd än sålänge och ligger bra på det tidsmässigt.

För den som undrar vad som hände med adventskalendern jag sydde på så är den lagd åt sidan och satsar på att gföra klar den till nästa års jul istället.

Manuel Orazi

Jag har hittat den perfekta bilden till vårt arbetsrum! Är så fruktansvärt kräsen när det gäller sånt man sätter upp på väggen samtidigt som det tar väldigt lång tid att få upp en tavla.



Den kommer passa bra med sina grå färger i rummet. Jag är svag för gammalt, eller iaf sånt som är reproducerat. Bilden är gjord av den italienska målaren Manuel Orazi som gjorde illustrationer till böcker och reklam bl a. Gillar man Alphonse Mucha (som jag) så kan man mycket väl tycka om Orazi som gick i hans fotspår.



Reproduktioner finns att köpa bl a på Allposters.

måndag 28 november 2011

Body butter duo Macadamia

Häromdagen när jag handlade tidiga julklappar på Body Shop så hade de ett erbjudande och jag fick helt gratis en Body butter duo. Brukar bara använda de vanliga och inte de dubbla.

I förpackningen är det uppdelat i två krämer som doftar likadant. Den ena är fetare och passar till torrare partier som t ex armbågar och den andra mer som en klassisk Body butter-lotion. Den känns otroligt lyxig! Egentligen inte någon stor skillnad med duon men passar fint nu på vintern för en som blir extra torr i hyn.

Macadamidadoften är underbart nötig, mjuk och exotisk. Jag älskar den!

onsdag 23 november 2011

Mamis place

Idag blev det en spontan tur hem till mamma och lunch. Passade på att föreviga en liten del av hennes fina burksamling på bild. Än har man mycket att leva upp till där.

Godmorgon onsdag

Just nu sitter jag i morgonmörkret med tända ljus, frukost och tidning. Man måste starta mysigt. Idag väntar arbete hela dagen och efteråt kortpyssel på jobbet. Ska dra samman ett gäng julkort som man stolt kan skicka iväg till nära och kära.

Hoppas alla får en fin onsdag!

torsdag 17 november 2011

Billiga garner

I dagarna har jag inhandlat lite smått och gott för broderi. Jag gillar korsstygn (är lite strukturerad av mig så passar bra med små rutor att fylla i) så tänkte försöka mig på att ev sy två av julklapparna. En till mami och en till syster M.

Häromdagen köpte jag fina aidavävar men hade inte antecknat vilka DMC-garner jag behövde så fixade det idag istället. Måste bara tipsa om Ditt broderi. De har dels internetförsäljning men även fysisk butik. Deras DMC-garner kostar endast 10 kr/docka! Superbilligt! Handlar du i affären slipper du dessutom fraktkostnad - even cheaper!

onsdag 16 november 2011

Trötta onsdagen

Idag känner jag mig mör. Precis kommit innanför dörren efter jobbdag. Det räcker att man ska fixa några ärenden efter jobbet och man är slut. Känns som dagen redan börjar ta slut. Idag blir det en halvtimme på orbitreken, lite enkla smörgåsar i ugnen och myskväll.

Längtar tillbaka till ledigheten i helgen då vi bl a var hos svärföräldrarna och jag lekte med presentband med deras buse.

måndag 14 november 2011

Dräkt

Har man inte en tratt till hands så kan man alltid klippa av en arm på en gammal tröja för att stoppa kissekatten från att komma åt vissa ställen. Tinta vilar.

söndag 13 november 2011

Lergrytor, stekar & långkok...

...heter den försenade födelsedagsboken jag fick idag från svärföräldrarna. Är extremt förtjust i grytor och vill göra MER med min lergryta. Den här kokboken av Frederik Zäll inspirerar riktigt mycket. Traditionellt men med en modern twist. Återkommer när recept är provat.

lördag 12 november 2011

Blomstertyger

Senaste tygfyndet är två stuvbitar av gamla Sandersonfabrikat. Riktigt fina. Vet inte riktigt vad det ska bli av dem men gillar dem riktigt mycket och den tjocka kvaliten.

fredag 11 november 2011

Fredag? Ja, tack.

Den här fredagen känner jag mig alldeles mör. Inte helt frisk och intensiva arbetsdagar med tonvis av mail och skrivbordshögar att ta tag i tär på en.

Alltså välkomnas helgen med öppna armar! Idag träffar mannen sina polare och jag ska ärligt talat göra nada och ingenting. Gosa med katterna, äta godis och hemgjorda popcorn, kolla Idol och streama fotbollsmatchen mellan Portugal och Bosnien.

onsdag 9 november 2011

Första jobbdagen

Första dagen tillbaka blev typ bara en halv dag. Känner mig fortfarande dålig och skulle bara vilja vara hemma och ligga i sängen hela dan. Men har redan varit hemma en vecka så fick masa mig dit och hosta och prata mig hest igenom dagen. Hem tidigare för att samla krafter inför resten av veckan. Att ha flex är toppen.

Med sushi i magen och nu Kallentofts "Sommardöden" och ett glas grönt te med honung så ska man väl kunna repa sig.



söndag 6 november 2011

Rimini Blu

Jag har väldigt länge varit sugen på keramik från italienska Aldo Londi. De tillverkades från mitten av förra seklet fram till ca 1975 för Bitossi. På 2000-talet återupptogs produktionen. Bloggen Precis en sån har skrivit en liten kärleksförklaring till Rimini Blu och Aldo Londi.

Helst av allt skulle jag vilja ha en lampfot, ett par krukor och så den avlånga fulsnygga katten. Duvan ser ju onekligen knubbig och söt ut den också. Den turkosa färgen är underbar! Och så färgblandningeen och mönstret som tillsammans gör hans saker så levande. Ska seriöst börja leta lite nu.

Nu är den här

Så fick jag min cross trainer igår av underbara familjen! Nu är den ihopsatt och väntar på att jag ska bli helt frisk bara så jag kan träna på den.

Har velat ha en Orbitrek länge eftersom det är så bra och skonsam träning och - bäst av allt - man behöver inte passa några speciella tider för att träna.

Söndag morgon

Efter en lyckad igår med familjen så är man lagom däst idag. Om ni undrar var bilden på kakan tog vägen så blev den inte tillräckligt "representativ" för att hamna på bild i bloggen. Bättre lycka nästa gång.

Mamma hade med sig mina kuddar hon sytt till arbetsrummet. De är svart och gräddfärgat i Toile de Jouytyg med en liten rutig remsa rumt hela kudden. Tycker de är fantastiskt vackra! Ger lite klass och känsla till rummet.

lördag 5 november 2011

Ny vinterjacka

För ett tag sen inhandlades en ny jacka för vintern. Blir trött på alla jackor som man köper billigt och så är kvalitén urdålig. Därför blev det en som jag tänkt skall hålla ett par säsonger.



Dessutom har jag helt snöat in på färgerna brunt och kamel och gillade jackan eftersom den har en så annorlunda färg. Ingen blend in with all the black ones här inte. Detaljerna är rena men effektfulla tycker jag. Den inhandlades på Sneakers n' stuff som alltid har en massa snyggt. Den borde passa till mina nya kängor som jag bloggat om tidigare.

fredag 4 november 2011

Bakning

Imorgon väntar besök av familjen som vi ska bjuda på middag. Jag fyllde år för några dagar sen och nu är man kanske så pass vuxen så man kan anordna sin egen födelsedagsmiddag.

Därför börjar för förberedelserna för chokladkakan med hallon redan idag. En helt vanlig chokladkaka med (ekologisk) kakao. Imorn hälls det över ett täcke av mörk choklad med hallonsmak och så några hallon på toppen. Kanske kommer det bild imorn på den.

Ha en fin fredag

Converse

De här sötnosarna fick jag i present av mannen när jag fyllde år i veckan! Gillar de riktigt mycket och passar riktigt bra med min ljusbruna skinnjacka. Och så gillar jag att de är en mer slimmad modell, de vanliga skorna från Converse är inte alls min stil av gympadojor.

torsdag 3 november 2011

William Morris

Jag har lyckats låna en helt fantastisk bok. Den heter "William Morris and the arts & crafts home" och visar upp hem inredda av konstnären själv.

På sitonne har jag blivit galen i Morris extremt vackra textilier och tapeter. Och nog får man drömma sig in i jugendvärlden med den här boken. Titta bara på bilden med de vackra fåtöljerna klädda i ylletyget "Peacock and dragon".

Andra gången

För andra gången den här månaden (den första var för drygt en vecka sen bara) ligger jag hemma och snörvlar. Fast nu med hemsk hosta. Alltså ingem fantastisk lön nästa månad, men vad gör man liksom?

Sällskap har man och katterna verkar att tycka det är trevligt med sjuklingar hemma. Även om de softar på som vanligt.