torsdag 31 mars 2011

Vardagen

Vardagen bjuder på små söta ting ibland. Sånt man inte lägger märke till. Men som får en att minnas tillbaka. I detta fallet en pennvässare. Ni vet en sån som fanns fastspänd framme på katedern där läraren satt.

Maskinpaket

Snart så kommer det ett stort paket hem till mig! Nämligen min alldeles första symaskin! Har egentligen aldrig tänkt på mig själv som en person som skulle äga en symaskin ("mamma har ju en" har jag alltid tänkt). Men det är väldigt bra att ha en och samtidigt kunna sy upp mina byxor själv för en gångs skull! Och älsklingens också för den delen.

Det är en Meister 145, tillverkad av Husqvarna. Jag har inte lyckats luska ut när exakt den är ifrån men efter lite googlande tror jag att den är från ca år 2000. Kanske är helt fel på det.

Att köpa en helt ny maskin var det inte tal om. De är för dyra och jag är inte ute efter något superavancerat. Den ska kunna sy några olika sömmar och kunna göra knapphål. Och inte vara allt för sliten eller gammal. De äldre modellerna är ju oftare gedignare och lutade lite åt att skaffa typ en Husqvarna Automatic först. Men ville inte betala allt för mycket för något som är gammalt, retro och eftertraktat. Och den fick gärna vara någorlunda nyservad.

Återkommer när maskinen är på plats och provsydd också t o m. Längtar faktiskt lite.

tisdag 29 mars 2011

Vilande Laban

Poserande

Jag tror att det kommer komma en hel del kattbilder eftersom de finns här så lägligt för fotografering med mobilkameran. Speciellt linslusen Tinta är intresserad.



Laban softar mest och ser vacker ut mest hela tiden.

Test

Katterna får modella när jag testar hur man bloggar via mobilen! Suddigt blir det också!

Uppslukad

Igår innförslaffades så äntligen en iphone 4. Visste att jag skulle bli totalt hooked och det är som man blir uppslukad! Det enda negativa var att jag råkade fixa bort alla mina kontakter, men det går ju att lösa. Ha en fin tisdag!

fredag 25 mars 2011

Fredagsköp

Hemma från jobbet och lite snabbshopping. Inte speciellt taggad till handlande egentligen men behöver en del vanliga saker som linne och toppar. Sen ska vi inte prata om jeans. Av någon OUTGRUNDLIG anledning passar knappt några av mina jeans så det fick bli ett par halvbilliga treggings från Gina tricot. Så att man har något man kan använda fram tills de andra passar om sisådär 1 1/2 månad. I wish!

Lite småstädning och så ska jag ner och möta upp mannen för att inhandla lite mat. Det har varit skralt i kassan så nu när lönen kommit måste vi handla upp oss på föda. Däremot absolut SÄMST valda tillfälle för det av tre anledningar:

1. Fredag
2. Lönefredag
3. Alla har typ slutat jobbet då

Men senare blir det ju bio. Det ska bli riktigt trevligt!

Fin fredag på er nu!

torsdag 24 mars 2011

Bokat bio

Idag har jag bokat biobiljetter till animerade Rango imorn med sötaste syster yster. Inte det lättaste att välja film men Johnny Depps röst till kameleonten lockade ändå lite. Så hoppas på mysig kväll imorn. Var längesen jag gick på bio och ännu längre sen jag var på bio med kära M. Ska bli riktigt trevligt. Nu blir det snart Antikrundan och sen lite läsning.

onsdag 23 mars 2011

Bifiform-paket

Idag dök mitt paket från Buzzador upp. Det är första gången jag fick komma med i en kampanj. Det handlar om att prova på Bifiform - en tuggtablett man ska ta en av varje dag i samband med måltid - som tillsätter mjölksyrabakterier för en bättre mage. Många har problem med sin mage och genom att ta Bifiform blir tarmfloran mer balanserad. Något som är bra även för laktosintoleranta då probiotika finns i tabletten och detta hjälper till att bryta ner laktos och öka upptagningen av bl a kalcium.

Jag känner mig rätt öppen och kanske något skeptisk men ger det helt klart ett försök. Undviker laktos eftersom jag då får problem med magen och kan det här hjälpa på ett smidigt sätt så why not. Mer info om hur det gått kommer framöver.



Om du skulle vilja bli Buzzador och prova på nya kampanjer precis som jag så registrera dig här: https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=martamajvie>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=martamajvie

För allmän info om vad Buzzador är klicka in dig här istället: http://www.buzzador.com?refstr=martamajvie&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=martamajvie&lang=SE

Mitt Buzznamn är "martamajvie". Det kostar inget utan är alldeles gratis!

tisdag 22 mars 2011

Övervakad

Ibland känner man sig övervakad när man surfar. Alltid någon som har koll på en. Som idag när sötaste Laban softade på soffans armstöd. Och kastade ett öga på mig emellanåt.

Sushi i solsken

Hemma igen från supergod sushilunch på Sushido med J. Riktigt gott och 80 kr för 11 bitar är inte dyrt faktiskt. Deras sjögrässallad är supergod också! För första gången på typ 6 månader cyklade jag utan halsduk (hög hals på min kappa) och vantar. Och det gick! Vädret är så vackert. Sitter här hemma och tittar nu på en klarblå himmel. Nu - äntligen! - börjar de goda tiderna känns det som. Bort med allt grått, mörkt och kallt!

Retroshopping

I sommar vill jag glida runt i värmen med en sån här liten härlig shoppingväska. Den ger mig såna minnen från Portugal och min söta farmor. Hon hade alltid med sig en sån när hon skulle ner till slaktaren och sen vidare för att handla lite mjölk, bröd och grönsaker.


Bild: Kitsch

Jag är ju halvt galen i väskor men lugnat mig lite på sistonne (en stor back + tre proppfulla byrålådor med väskor i alla format har hejdat mig lite). Men en sån här skulle jag gärna vilja ha!

När jag var liten hade jag, självklart, också en egen liten plastbag. Fast i modernare 80-talsframtoning förstås. Typ som den här. Plats för lite Barbie-stuff, allt man behövde då!


Bild: Tradera

Ryck

Idag och igår är lediga dagar för mig. Igår handlade det mest om att ta igen sig efter en sju dagar lång arbetsvecka. Plus att jag fick ett ryck och skulle totaldammsuga hela soffan, flytta ut den putsa fönster samt plantera om alla blommor det gick att plantera om. Resultatet blev fint och fräscht. Jag själv däremot kännde mig inte speciellt utvilad dock. Idag blir det lugnare. Lite småplock och fixande. Till lunch blir det sushi med lovely J. En härlig dag i ledighetens tecken alltså!

lördag 19 mars 2011

Solsken

Sitter på mitt arbetsrum och tittar ut på den klarblåa himmlen och solen som skiner. Underbart vackert och hoppfullt! Ha en fin lördag allihopa!

fredag 18 mars 2011

Dagens sötnos

Dagens sötnos är följande:



Mannen här hemma verkar inte vara totalt emot hundköp. Däremot är han inte lika på som jag är. Han vill isf vänta tills efter sommaren (vilket såklart är vettigt, det är ju jag som i detta äktenskapet vill ha allt nu-nu-nu). Och så pratade han om att det isf skulle vara en brun chihuahua och inte en ljus som jag pratade om. Helt ok för min del. Bruna är sötnosar de med.

Byggfabriken

Nytt bloggtips från mig är Byggfabrikens blogg. Om man - som jag - är sucker för äldre hus och att originalkänslan från lägenheter och hus bevaras så bra man bara kan så är Byggfabriken da shit!

Blir så sjuk av "vill-ha-begär" när jag är inne på deras sida. Gå in du också!



Min stora favorit är funkisköken (se ovan). Har haft ett sånt innan och ycker det är så praktiskt och rent och avskalat men ändå mysigt. Och så är jag förälskad i de fantastiska snabelhandtagen. Och se bara på det rundade skåpet i hörnet - så vackert i sin enkelhet. Ve och fasa för alla dem som rivit ut sitt originalkök (i ok skick då) och tryckt in ett modernt högblank som totalt bryter av mot hemmet och när det byggdes!



20-talsköken är också de fantastiska med sin höga skåp och ofta med glasinfattningar. Hade kunnat tänka mig flera uppsättningar av lägenheter från olika tidsepoker!

torsdag 17 mars 2011

Puderacessoarer

Idag har de sista accecoarerna till bröllopsoutfiten beställts. Fick hem klänningen för ett tag sen och den var verkligen superfin! Något stor i storleken men får se framöver hur det ser ut, i värsta fall kan man kanske sy in lite. Väldigt bekväm med volangerna också - plats för god bröllopsmat alltså!

Har beställt diadem, kuvertväska och örhängen. Allt i pudernyanser. Verkligen glad över att jag hittade väskan, har velat ha en kuvertväska men svårt att veta om det är rätt nyans och priset måste såklart vara ok också ju. Så hoppas på fin och matchande nyans.


Bilder: HM

Turkos vaxduk

I förra veckan köpte mamma med sig en supersöt vaxduk till mig. Hon skulle ändå iväg till Stoff och stil och jag frågade om hon inte kunde köpa 2 meter av den här till mig. Den kostar futtiga 33 kr per meter! Och eftersom turkost är min färg så blir det så även på vaxduken.

Än så länge är den på rulle fortfarande. Har inte hunnit ta tag i det riktigt. Egentligen skulle jag ju vilja ha en kökssoffa och ett smalt bord och kunna lägga på den där. Men det har jag ju inte så ingen mening med att vänta på det ju. Bilder kommer framöver när den väl är på plats och tillklippt.



Ignorera linslusen Tinta.

onsdag 16 mars 2011

Kista och klocka

Här kommer andra delen av vitmålandetresultatet. De lite mindre projekten. Kistan som är typ 15 år gammal fick nytt liv med lite färg.



Det var lite småtrixigt att måla den eftersom den är byggd med plankor och däremellan finns, naturligtvis, springor. Men det var bara att härja med penseln. Ett lager grundfärg och två lager vitt. Passar fint med duken och mattan med det moderna folkloristiska mönstret.

Sist av allt (men ack så viktig i ett hem) är väggklockan som också fick målas. Den har tillhört mormor och sen mamma så känns kul att kunna få användning för den. I tredje generationen till och med.



Nästa grej kommer att bli en större vägghylla som ska hamna ovanför sängen och en till stol i vitt. Har redan en stol målad som mannen dumpar kläder på - syns i ett hörn på bilderna i förra inlägget om byrån- men vill ha en till på andra sidan.

Vita byrån

En hel del av möbelmålningen här hemma är klar. Blev riktigt nöjd med byrån i sovrummet som faktiskt ser ut som en ny möbel! Plötsligt ser man former och svarvningar som man annars inte ser när den är i trä. Till skillnad från innan då.




Dessutom fick jag av mamma världens vackraste duk! Den är så välarbetad och jag tycker att den passar perfekt på byrån. Den lyfter det gröna som finns i sovrummet och livar samtidigt upp så att det inte bara blir vitt, vitt, vitt.

tisdag 15 mars 2011

Katolskt magasin

Ny prenumeration på Katolskt magasin är tecknat idag. Den utkommer med 12 nr/år och nästa nr släpps den 1/4 och borde ju vara första numret som hamnar i min brevlåda. Precis som det låter är tidskriften tänkt för katoliker eller andra som kan tänkas vara intresserade av katolsk tro. Äldre nr finns att läsa som pdf på deras hemsida.

Vakande öga

Idag på morgonen blir det lite hemmajobb. Skön mjukstart på dagen. Hemma är det soft stämmning och Nella slappar högklassigt.



Som vanligt ett vakande öga på allt omkring. Något farligt kan ju en dag hända om man inte är uppmärksamm - eller inte.

måndag 14 mars 2011

Familjen Annorlunda

Det blev ingen promenix idag. Lagom tills man kom hem vid 16.30 började det ösregna. Och lite mindre kul att spatsera runt i regn. Nåja, blev elgrillade kotletter, basmatiris och broccoli istället och så mys framför tv'n.

Idag är sista avsnittet av Familjen Annorlunda. Är totalt hooked på familjen Ilmruds lilla chihuahua. Googlade runt lite och hamnade på mamma Maddes blogg. Gissa om jag blev förvånad över att se att hon är 28 år och hennes äldste son Victor är 13 år. Inte dåligt att få första barnet (av sju!) vid 15-årsåldern. Minns en gammal kompis från högstadiet som gick höggravid i 9:an. Har ingen kontakt alls med henne nu men tänker på henne emellanåt och hur hon har det nu.


Bild: Barbamamman

söndag 13 mars 2011

Chihuahua

Jag har plötsligt blivit sugen på en hund! Jag som är en riktig kattmänniska och bara haft katt hela livet! Och inte vilken hund som helst utan en chihuahua och allra helst en långhårig. De är ju så sjukt söta och små. Vill absolut inte ha en större hund trots att mannen här hemma pratar om schäfer, BIG no-no för mig. De är så dyra bara! Sjukt vilka priser. Och skulle inte heller vilja chansa på blandras utan vill att det ska vara en hund från en seriös uppfödare och med en stamtavla. Lite osäkert också hur katterna härhemma skulle reagera...


Bild: Chizan's

Promenad

Precis tillbaka efter en 50-minuterspromenad med mannen. Vi tänkte vi skulle sätta igång med det. Var riktigt skönt nu när det inte är lika kallt som det varit (typ) de sista 6 månaderna. Dessutom får man chans att utforska områden, gator och byggnader man aldrig tidigare sett eller reflekterat över. Sen när iphonen är införskaffad och vettiga bilder kan tas så ska jag faktiskt dokumentera lite. Nästa vecka väntar en 7-dagarsarbetsvecka vilket innebär en trött Martinja - men å andra sidan får man chans att fixa klart en hel del på jobbet.

lördag 12 mars 2011

Buenos dias

Godmorgon lördag! Det var inte lika piggt att vakna idag fast vill så gärna komma igång med min träning på riktigt så fick småtvinga mig upp (trots att jag brukar vara rätt morgonpigg). Så strax ska träningskläderna på och så 3 minuters promenad till Fitness24seven för ett indoor walking-pass. Träningen behövs verkligen då nästan inga av mina jeans passar så bra längre. Så det är bara att köra hårt!

fredag 11 mars 2011

Helgfredag

Fredagen är trött men så skönt med helg. Behöver verkligen komma bort de här två dagarna från jobbet. Det har varit en lugn kväll och en något hälsosammare helgfredag med tonfisksallad, mörk choklad och ett glas rött. Känns helt ok. Har bestämt mig för attt under fastan avstå från sötsaker och onyttigheter. Till detta räknas godis, chips och kakor. Vid sug är det mörk choklad eller hemmgjorda popcorn som gäller. All typ av frosseri är förbjuden. Någon måtta får det vara. Behöver komma bort från allt det där och bara få finnas och må bättre. I ca 40 dagar ska det gälla och gärna efter det också.

Ikväll går mina tankar till Japan och den förödande katastrof som inträffat där med jordskalv och tsunami. Hoppas att ni andra också skänker dem en tanke eller bön. Fin fredag på er!

onsdag 9 mars 2011

Askonsdag

Idag blir det jobba hemma på förmiddagen om inte förkylningen tar över. Mitt på dagen blir det mässa eftersom det är askonsdagen. Och så jobb på eftermiddag och så den sista målningen på kvällen - inga problem här med sysselsättning alltså. Trevlig morgon på er!

tisdag 8 mars 2011

Vita veckan

De här dagarna har jag varit i ett målarstimm. Köpte ju vit målarfärg häromveckan och nu slog - äntligen - suget på. Och då är det lika bra att ta chansen när motivationen finns där. Lite stökigt att sprida ut allt härhemma men fint kommer det att bli. Och, framförallt, lite enhetligare. Ett riktigt ekonomiskt, miljövänligt och kreativt sätt att förnya ett hem på. Är man inte nöjd så är det ju bara att måla om. Eventuellt lite slip och grundfärg då för säkerhets skull. Ett lager till och lite tork och så är det klart. Efter-bilder kommer framöver såklart.





Om ni nu inte lyckades klura ut vad exakt det är jag målar så är det en byrå, en kista och en klocka.

söndag 6 mars 2011

Bräcklig söndag

Söndag morgon hemma hos Martinja rullar den här låten på repeat. Det är något bräckligt och vackert i den. Passar en solig dag som idag alltså. Trevlig söndag på er!

lördag 5 mars 2011

Dagens gärning

Dagens gärning blir - montering av ny dörr till badrummet! Mindre kul när man är fyra personer inblandade och en man som har 15 sekunders tålamod. Men visst, nu är den på och går t o m att låsa - det ni.

Nästa sak på listan är förberedelse inför knytis med arbetskamraterna. Jag ska köra vidare med min kärlek för det sydländska och nu även det karibiska. Mitt bidrag blir alltså vit chokladtryffel med smak av lime samt arroz cubano. Det sistnämnda är kubanskt ris - inte "riktigt" kubanskt som t ex Alisas då - utan min version. Man måste sätta sin prägel på det man gör. Så är det bara.

Däremot missade jag att kolla om det fanns en flaska rött på lut hemma. För två minuter sen upptäckte jag att det inte fanns det. Istället skålar jag in våren och tar med mig en flaska rosé. Solen skiner ju ute. Häpp!

Trevligt ska det bli. Kanske kommer bilder.

fredag 4 mars 2011

Marabou mango

Idag en fredag som denna kommer ett inlägg om Marabous senaste mjölkchokladsmak - nämligen mango.



Förpackningen och designen såg lite lockande ut och "limited edition" kan ju ha en sin lilla dragning och attraktion. Den är färgglad och jag är ju lite svag för fruktsmaker i choklad. På förpackningen står det dessutom också "Designed by Camilla Saario" vilket känns löjligt - så fin är definitvt inte illustrationen!

Smaken då? Till en början torrt fruktig, efterhand kryper en svagt fet smak på. Mangobitarna är få och inte speciellt fruktiga at all! Istället är de torra små gula bitar med en antydan till mangosmak. Lite mer kunde de väl kostat på sig hos Marabou? Lite mer naturliga smaker, knaster och våglighet tack!

onsdag 2 mars 2011

Löpare i rött

Superfin löpare i linne är på ingång till hallen. Ska ju som tidigare sagt måla min kista som finns där i vitt - den behöver verkligen uppfräschning efter att ha ha haft den i fulfuru sen 1995 typ. Förhoppningsvis ska löparen hjälpa till att binda samman det hela färg- och mönstermässigt. Gillar det naivistiska motivet och jugendstuket. Tror det kommer passa fint tillsammans med den nyinköpta mattan.

tisdag 1 mars 2011

Önskan i mars

Mars har kommit idag med stormsteg. Känns ändå som vintermånaderna gått snabbt trots att mycket har hänt. Kanske för att det varit fullt upp både privat och på jobbfronten. Tempot är maxat och jag längtar redan tills senvår och sommar då saker och ting brukar lugna sig.

Av mars månad önskar jag varmare temperatur och mer solsken. Mer sruktur och kontroll på jobbet. Samlad ekonomi. Vitmålade möbler. Invigning av fastan med askonsdagen och tid för betraktelse, insikt och möjligheten att komma närmare Gud.

Inte helt fel med mars alltså. Det ska vi väl kunna fixa.