söndag 27 februari 2011

Frånvaro

Ursäkta den långa frånvaron. Har varit så sjukt hektiskt den senaste veckan. På jobbet har det varit fanatiskt mycket och hemma går det i ett. Iblad undrar man "var tog mitt liv och min fritid vägen"? Det är inte mycket luft emellan. Igår efter runda på Hornback och inköp av vit färg (till x antal möbler som ska målas inom en snar framtid) och sen besök på coola (not) Burlöv center var bror F hemma hos oss med fästmö på middag. Trevligt och lugnt. Men ibland kan jag känna att luften går ur en och man blir bara så trött på att ha varenda timme uppbokad.

Morgondagens vecka lovar jag att vara redigare (as we say in Skaune) och skriva mer blogg och ordna fram lite mer luft mellan måstena i livet.

söndag 20 februari 2011

La vita è bella

Idag har varit en riktigt fin dag med solsken. Mycket kyla men otroligt vacker sol som tittat fram. Efter kyrka och sen lunchbesök hos mamma och company - som åker iväg imorgon - kom jag hem till filmen Livet är underbart. Har aldrig sett filmen innan trots att min pappa mer än tre gånger pratat om hur fantatisk den är. Tog chansen att se den, en perfekt söndagsfilm. Det är en sån där film som suger in en direkt.

Roberto Benigni spelar huvudrollen (och redigerade faktiskt ockå den) som den judiske Guido som äger en bokhandel och träffar sin stora kärlek Dora. Filmen utspelar sig i Italien på 30-talet och andra världskriget närmar sig med stormsteg. Guido, Dora och deras (otroligt söte) son hamnar så småningom i koncentrationsläger. Trots det uppenbara tragiska så lyckas Guido vara rolig för hans sons överlevnads skull. På många sätt får han mig att tänka på min egen pappa och hur mycket han påminner om honom, den glädje och närhet till barnasinnet som också han har.

Filmen är fantastisk vacker. Allt det mörka i förintelsen möter Roberto Benignis otroligt sympatiska karaktär i en film som får en att skratta flera gånger. Den är otroligt sevärd och med en helt ny vinkling av andra världskriget.

För att fylla på den här underbara söndagen ska jag och älsklingen snart se Schindlers list. Jag har sett den flera gånger men blir första gången för älsklingen. Också den en minnesvärd filmskapelse.

lördag 19 februari 2011

Och så blev den

Och så här blev den röda mattan i hallen! Är riktigt nöjd med den. Den är så mycket mer praktisk än den gamla röda trasmattan (även om den var riktigt fin när vi precis fått den). Blir sugen på att förnya och fixa så den lite småfula - men användbara - kistan i furu som står bredvid mattan ska kanske så småningom målas vit och bli fräschare. Behöver ändå handla ny färg för att måla färdigt en hylla som jag började på sommaren 2010 men aldrig målade klart.

Nu ska jag iväg till S för att kolla foton från när de var i Portugal - mys!

En ny röd

Häromdan beställdes en ny plastmatta till hallen. Den gamla fina trasmattan från IKEA i spanienfärger har gjort sitt. Dessutom är plastmattor perfekta för kattägare som jag. Istället för att slita ihjäl sig med dammsugaren på tygmattorna så kan man lugnt och skönt dra dammsugaren över mattan precis som man gör med ett vanligt golv. Nästan alla mattor vi har hemma är i plast. Ellos (som just nu har 40% rabattt på bl a valfri matta) har superfina och prisvärda varianter från Horreds. Några få dagar tog det att få paketet på posten så hoppas på att hinna hämta ut den idag. Bilder på den live kommer framöver.

Ottan en lördag

Uppe i ottan en ledig dag. Lika bra är väl det, så hinner man göra allt det man ska för dagen och så kanske en liten siesta sen för återhämtning. Vid 9 susar jag iväg till Indoor walking runt hörnan. Lika bra att göra det när sugen finns. Fånga dagen eller nåt.

fredag 18 februari 2011

Och fredag blev det

Fredagen är här! Halleluja! Alltid efterlängtad och alltid lika välkommen!

Idag gick jag tidigare från jobbet, har övertid att ta ut ut och är väl lika bra att passa på när andan och möjligheten faller sig in.

Paus från tränandet idag då maskinen på jobbet (såklart!) började rassla och ha sig illavarslande. Inte vill man flyga av när man står där mitt i och flåsar och är fokuserad och lever sig in i sin egen värld? Nej, så blev bara 20 min igår. Imorgon planeras Indoor walking kl 9.30 eller 12, beroende på när jag vaknar och OM jag får plats.

Nu låter det som att jag blivit träningsfreak. Men nej. Vill bara komma igång med det och må bättre och bli piggare. Inget fel i att bli av med några cm kring magen heller ju.

torsdag 17 februari 2011

Bra start

Idag väntar ytterligare en härlig dag. Tänkte komma tidigare till jobbet och ta en runda på Orbitrek'en innan allt sätter igång. Har bestämt med underbara R att vi ska på mässan mitt på dagen och sen äta lunch ihop. Känns som en bra start på torsdagen.

onsdag 16 februari 2011

Hamsterhjulet

Idag har det varit fullt upp exakt hela dagen. Hamsterhjulet har börjat rulla på rejält! Både positivt och negativt förstås men mest positivt.

Dagen startade kl 6 med snabb frukost och lite Sydsvenskan-läsning (hur tidigt jag än börjar så måste jag ha den lilla lugna stunden med tidningen och P3's morgonpasset). Nedpackning av träningskläder och så sen snabbt på cykeln till jobb.

Väl där så susade jag ner i källaren till Orbitrek'en som i princip aldrig rörs av en kotte på jobbet. Good for me. Ipod och härlig träning i 30 minuter och så snabb dusch och fixande. Möte 8.30 med flera intensiva och viljestarka damer - God I löv my new team alltså. Härligt mycket åsikter, inga lama svenssons där inte (ursäkta svenskar, men är faktiskt halvsvensk själv så då FÅR man säga så).

Snabb fika och sen ner till fortsatt jobb. God lunch vid 13; älsklingens paj och gurka och knäckebröd. Väl inne på arbetsrummet hann jag inte sakna mina kära cigg utan betade av min oändliga maillista och högar på skrivbordet. Jobbade över en halvtimme och hade lätt kunnat vara kvar där flera timmar till, så mycket har jag att göra för tillfället.

Sen upp på cykeln igen och trallade in på Hemköp för lite inköp av mat och frimärken. Direkt hemma började maten; idag blev det vegetarisk pestotagliatelle med svamp, broccoli och sockerbönor. Älsklingen uppskattade det när han kom hem. Sen väntade ett par tvättmaskiner och nu sitter jag här.

Jo, en helt vanlig dag. Och en bra sådan också. Känner mig ändå pigg och har kraft. Kan det vara träningen? Tror kanske det, brukar göra mig piggare. Ska DEFINITIVT träna mer på jobbet - så jäkla smidigt.

tisdag 15 februari 2011

Inbokad

Idag kl 9.30 väntar ett besök hos tandhygienisten och det blir lite sovmorgon med mjukstart nu.

Tänkte att jag skulle ligga bra på det och boka in på ett Indoor walking pass senare idag kl 16.30 men det var redan fullbokat! Samma sak var det igår. Beror ju helt klart på alla som köper träningskort nu i början av året för att uppfylla nyårslöftet och inom 2 månader brukar de flesta lägga av. Så istället fick jag ta kl 18 och lyckades haffa den sista platsen där (!).

Har dessutom funderat på att kanske börja använda stepmaskinen vi har nere i källaren på vårt jobb...Jag och M gjorde det ett tag för kanske 1-2 år sen. Den ena stepade och den andra körde övningar. Är ju rätt skönt plus att det är fräscht och finns dusch där.

söndag 13 februari 2011

Marabou premium seasalt pecan

Idag provade jag för första gången Marabou premium seasalt pecan. Älskar ju flera av deras andra mörka chokladkakor och var så sugen på att smaka pecan. Ärligt talat blev jag något besviken. Trodde havssaltsmaken skulle ge smakhöjning utöver den vanliga. Men nej, inte direkt. Den hamnar inte bland favoriterna (hallon, nougat och passion). Den smakar helt enkel för lite av pecan och havssalt, vilket nötsmakerna ofta gör (pistage t ex) och har kommit på att jag är mer förtjust i smaker som bryter av mot den mörka bittra och mäktiga chokladen - frukt gör ju det t ex. Jag hoppas på att Marabou premium en dag väljer att lansera en med chilismak, vilket är en rätt klassisk kombo som känns genuin och sydamerikansk. Så vill du ha diskret smaksättning så passa seasalt pecan för dig.

Solig söndag

Godmorgon. Idag vaknade jag, precis som igår, till solsken. Inte lika mycket som lördagen men visst är det underbart? Det är vid de tillfällena jag märker att kroppen verkligen behöver ljus och sol. Vilket jag inte varit bortskämd med de senaste månaderna, förutom de två veckorna på Kuba då förstås.

Pigg efter den egengjorda capuccinon så beger jag mig snart iväg. Sen väntar besök hos mami - helg is da shit alltså!

lördag 12 februari 2011

IKEA PS Eden

Idag har jag letat som en dåre på internet efter smala matbord till vår kökssektion. Har ju tidigare bloggat om en fin kökssoffa och påpekat hur jäkla svårt det är att hitta smala köksbord. Idag hittade jag ett från IKEA som SÅKLART har utgått ur deras sortiment. Hittar däremot inte massvis med info om det men verkar som att det är 230 långt (för långt för mig egentligen) och endast 70 brett. Bredden är bra. Dock inte till salu någonstans. Men gillar starkt modellen!

fredag 11 februari 2011

Garderobskoll

Igår var det en familjemedlem som tryckte in sig i min redan fullproppade och anarkistiska garderob. Där det finns lite för lite space trycker sig fröken Nella in. Hela truppen samlades för att studera detta fenomen och Laban ställde sig helt coolt framför den öppna garderoben och studerade lugnt syrrans upptåg.



Konstigt att man ibland blir försenad på morgonen?

Härliga fredag

Idag har jag fördelen av att kunna jobba hemma. Det är verkligen en form utav befrielse att kunna arbeta hemma. Egentligen borde jag försöka att göra det oftare eller iaf ta en eftermiddag då och då och pyssla runt med arbetsuppgifter jag faktiskt kan göra hemmifrån. Mysigt värre.

Ikväll väntar middag ute med älsklingen. Han ville bjuda för att fira vår (för några dagar sedan) 8-månaders-bröllopsdag. Kan ju vara för att han sett att jag varit hängig på sistonne och vill göra något för mig vilket i sig är en fin handling. Tror att det blir fondue på Elysée ikväll.

torsdag 10 februari 2011

Avbetningsdag

Godmorgon. Skönt med sovmorgon och lugn och ro innan allt drar igång på jobbet. Är egentligen inte upplagd för en massa stress och effektivitet. Men å andra sidan räddar det en ibland då man kan gräva sig djupt ner i det och glömma allt omkring sig. Så det är bl a det jag ska göra idag. Beta av en massa på mitt skrivbord som samlats under min frånvaro.

Och så härlig lunch tillsammans med två fina arbetskamrater. R har fått nytt jobb (väldigt glad för henns skull men samtidigt ledsen över att hon slutar här) och L ska iväg på långresa över kontinenterna och vara borta drygt 2,5 månad (till bl a USA, Japan, Thailand och Australien - inte avis alls nej). Glada förändringar för båda alltså. En annan trodde att man själv också skulle ha förändring i livet men se det blev inget av det. Väntar in våren istället och njuter av de små glädjeämnena i vardagen.

onsdag 9 februari 2011

Tillbaka

Idag var första arbetsdagen på ett tag och nya grejer på jobb väntade. På lite mer än en vecka har det blivit ljusare på morgonen och cykellamporna fick stanna hemma. Härligt! Nu kommer våren!

Känndes alltså helt ok trots känslan av motighet imorse. Längtar verkligen efter att få jobba mindre - 75% hade passat mig alldeles perfekt! Så idag är man lite trött och engagemanget blir lite lagom här hemma. Middag med älsklingen och så lite slappande framför tv'n och läsning. Träningen har alltså fått stå lite tillbaka, men snart så.

Michael Connelly

Jag har återupptagit läsningen av Michael Connellys deckare efter några års uppehåll ju. Har för vana att köpa hans böcker i pocket och får alltså vänta ut dem en efter en. Såklart lyckades jag göra en tabbe vid beställningen. Beställde en av hans böcker jag redan hade läst; Fallet avslutat (kursiverad längre ner). Visserligen har jag så dåligt minne så kan läsa boken igen utan att det klickar till hur storyn slutar (inte än så länge iaf).

Ordningen av hans böcker är något svår att ha koll på däremot - kanske för att det är olika huvudpersoner i dem och ibland flyter dessas liv samma på något vis. Skickligt och kul tycker jag. Men då gäller det faktiskt att ha läst dem i rätt ordning. Här kommer alltså ett försök till en uppdelning av dem (stulen från Wikipedia).

Böcker med HARRY BOSCH:

1999 - Svart eko
2000 - Svart is
2000 - Dockmakaren
2000 - Mörkare än natten
2002 - Dödens stad
2002 - Den sista prärievargen
2002 - Återkomsten
2003 - Fallen ängel
2004 - Skuggspel
2005 - Fällan
2006 - Fallet avslutat
2008 - Räven
2009 - Hotet
2010 - Gatans lag

Böcker med RACHEL WALLING:

1996 – Poeten
2004 – Fällan
2006 – Räven
2009 – Fågelskrämman

Böcker med TERRY MCCALEB

1998 – Blodspår
2001 – Mörkare än natten
2004 – Fällan

Böcker med MICKEY HALLER:

2005 – I lagens limo
2008 – Gatans lag

Böcker med JACK MCEVOY:

1996 – Poeten
2009 – Fågelskrämman

Böcker med CASSIE BLACK:

2000 – Månskugga

Böcker med Henry Pierce:

2002 – Framgångens pris

Övriga böcker:

2006 – Brottets bana

Ytterligare två böcker med Harry Bosch i huvudrollen är på gång, idag dock ej översatta till svenska än. Två av mina absoluta favoriter är faktiskt Poeten och Månskugga.

Försäljning

Nu har jag lagt till en flik med mina auktioner på Tradera. Vem vet, kanske kan intressera någon? Klicka här.

tisdag 8 februari 2011

DR sprider kristet arv

Idag kan man på Sydsvenskans hemsida läsa att Danmarks radio ska sprida det kristna danska arvet. En stor kontrast till Sverige alltså. Jag tycker att det i grund i botten är bra att man säger sig vilja sprida kristendomen, bättre det än låtsas som om att den inte finns. Jag tycker att det tillhör vår kultur, även om de flesta i vårt land inte ser sig som kristna (men gärna gifter sig i kyrkan "för det är ju så fint och traditionellt").

Men (!) det betyder inte att jag inte tycker att man ska främja religionsfrihet. Självklart bör andra - och speciellt stora religioner som islam t ex - få ta plats. Intiativet är bra från DR's sida. Det står bl a "att DR ska bevaka både kristna högtider och sända morgonandakt." Tvärtom är det i Sverige då förstås: "I sändningsavtalet mellan Sveriges Television och Sveriges Radio finns det inga krav på förmedling av kristendom eller ett svenskt kulturarv."

Synd bara att det förmodligen är ett resultat av rasistiska Dansk Folkeparti's inflytande i regeringen. Så än en gång får kristendom och religion en något bitter eftersmak eftersom det i grund och botten inte är just religionen det handlar om. Tragiskt på något vis.

Turkos kökssoffa

Jag har velat ha en kökssoffa ett tag. De där fulfuruvarianterna pratar jag inte om. Nej, utan en målad kökssoffa. Liten, gammal och nim. Perfekt med förvaring i den också. Först suktade jag efter en jag kunde måla vit men så hittade jag de här bilderna! Jag är en sucker för turkos. Verkar aldrig tröttna på den färgen heller. Så en ljusturkos kanske kunde vara något.

Kruxet är att vi har öppen planlösning vilket gör att det blir lite begränsat med hur stor plats den får ta inklusive bord och två stolar på andra sidan. Runt 150 cm långt hade varit lagom. Det andra kruxet är att övertala mannen här hemma. Å andra sidan behöver han bara låna bil och köra och så sköter jag resten!


Bilder: Butik lanthandeln

Blåsigt

Idag vaknar man upp till extrema stormen! Hörde att det blåste på som tusan igår kväll och natt men verkar vara nästan samma nu på morgonen. Och jag som behöver ta mig iväg en bit idag...Cykeln känns inte så lockande. Av någon anledning får jag ofta motvind och den här typen av vind vill jag inte ha emot mig. Kanske promenix dit och så buss tillbaka? Låter hurtigt. Och nu ser det iaf ut att vara soligt ute.

måndag 7 februari 2011

Passion för premium

Jag fullkomligen älskar mörk choklad. Men det får helst inte vara över 80% kakao, då blir det för beskt oftast.

Marabou premium har verkligen lyckats med spännande och ljuvliga smaker för alla. Min senaste favorit är Marabou premium passionfruit. Underbart chokladig, krämig och friskt tropisk! Det är så man aldrig mer någonsin vill äta deras mjölkchoklad och undrar om det ens FINNS äkta choklad i dem...

I julklapp fick jag och älsklingen en chokladfondue av hans syster. Det hade ju varit perfekt att använda Marabou premiun till det. Fast jag undrar hur många chokladkakor man då hade behövt för att fylla den någorlunda..? Inte så ekonomiskt i längden.

Vit iphone

Som jag skrivit om tidigare så vill jag väldigt gärna ha en iphone som nästa telefon. Kan förlänga mitt abonnemang hos telenos fr o m slutet av mars så tänkte slå till då.



Det har ju surrat en hel del rykten om iphone 4 i färgen vit. Nästan en myt! Har spanat in den ett tag nu. Helt klart en Martinja-mobil. Men hade nästan gett upp hoppet när Happily ever after länkade till den här sidan. Den vita skulle komma snart då alltså! Whoppi! Hoppas-hoppas!

söndag 6 februari 2011

Februarilitteratur

Senaste bokinköpet kommer från Bokus. Det består av lite nya pocketversioner av Michael Connellys deckare; Fallet avslutat, Räven och Hotet. Brukar alltid vänta tills hans böcker kommer i pocket, varför vet jag inte - bara blev så. Dessutom kan de slinka ner i väskan enkelt, var man än är någonstans.

Lätt att ta med sig är också Josemaría Escrivá de Balaguers Vägen. Den handlar om att ta med det heliga och kristna i det vardaliga livet. Josemaria saligförklarades 1992 för att år 2002 helgonförklaras av påven Johannes Paulus II. Mer info om honom finns här.



En härlig blandning av litteratur för februari månad alltså. Och allt för en billig peng eftersom man slipper betala fraktkostnaden om man tar den lite längre leveranstiden (ca 1 vecka tog det innan böckerna kom till mig). Perfekt!

Godmorgon söndag

Idag blir första "utflykten" på ett bra tag. Ska hem till mannens familj på middag. Känns ok. Snart är man ju tillbaka på jobbet igen ändå. Så idag började lugnt med god frukost och Lady grey-te. Snart duschen och sen kanske solariet för att piggna till och få lite färg efter den långa innestängdheten och deppigheten - kan definitivt behövas!

lördag 5 februari 2011

Matblogg or what

Nu verkar det som att det här är en matblogg eller nåt eftersom mina inlägg på sistonne handlat om det. Men det är lite kul att dokumentera det man lagar hemma. Dessutom är det älsklingen som idag fixat lördagspaj! Med broccoli, bacon, purjo och paprika. Och så piffat med färsk oregano och skivade tomater. Ser riktigt mumsig ut!



Så ikväll blir det paj med sallad och sen onyttigheter med Melodifestivalen. Är dock skeptisk mot programledarna så får se hur det går.

Trycka sig på

När någon annan än Tinta får uppmärksamhet och (ve och fasa!) någon ANNAN blir borstad så MÅSTE man bara ta sig upp och tränga sig på. Trycka sig ner FAST att man inte får plats egentligen.

Trycka ner sig i den lilla pösiga avsatsen där Laban njuter av uppmärksamhet.

Och sen så var det bara en katt kvar där. Tinta. The one and only jelous one.

fredag 4 februari 2011

Spanska fredagen

Riktigt nöjd med fredagsmiddagen. Vitlök och citron är en oslagbar kombo.

Kycklingen snabbmarinerar jag i olivolja, citronklyftor och grovt hackad vitlök.



Lägg den i en het panna med olivolja och salta och peppra. När den fått färg så sänk värmen och lägg i grovt hackad gul lök, lagerblad och sist hackad vitlök, citronskal och citronsaft. Fräs runt lite och sätt sen på lock.



Låt allt vara på värme ca 20 min. Tillsätt en skvätt vit rom (helst mer klassisk kubansk - jag använde Santiago de Cuba men Havanna club fungerar fint den med)eller vitt vin. Låt koka in med lock på tills alkoholen försvinner. Strö på färsk oregano.



Champinjonerna. Skiva och fräs i panna med olivolja. Sänk värmen och tillsätt paprikapulver , salt, peppar och sist grovt hackad vitlök. Sätt på lock och sänk värmen, det får inte brännas och bli torrt.



Servera med potatis i ugnen och broccolibuketter.



Nu väntar grönt te och lösgodis. Inte lika spanskt.

Vitlök para siempre

God eftermiddag alla. Dagen har varit lugn med pyssel och fixande hemma. Älsklingen är hemma från jobb och det börjar dra ihop sig till middag.

Idag blir det lite spanskt tema på maten; Pollo al ajo y limón, champiñones al ajillo, broccoli och ugnsbakade potatisar. För er som inte pratar spanska eller portugisiska så betyder det vitlök- och citronkyckling samt vitlökschampinjoner. Hemma hos oss älskar vi vitlök! Ska se om det blir några bilder på maten, isf dyker de upp i bloggen.

Bäst att sätta igång kanske nu.

torsdag 3 februari 2011

Sconesfika

Idag fick jag besök av finaste mamman. Vi skulle prata lite och samtidigt fika. Engagemanget var inte på högst nivå men fixade ihop en liten sconesfika. Plockade ett recept från ICA's hemsida och bytte ut filmjölken mot mild naturell yoghurt och rev ner två små morötter. Supersaftiga och goda! Scones är verkligen underskattat men vääldigt gott. Och snabbt också. Kanske att man skulle göra det oftare på helger. För det där lilla extra som man ofta vill ha då. Lite guldkant på vardagen kanske t o m.



Rosafärgade tulpaner kom mamma med. Var längesen jag fick blommor och visst blir man så glad av det? Däremot hittar jag inte min vas! Vattenbringaren från IKEA fick duga, men inte supersnyggt direkt. Måste skaffa mig fler vaser. Kanske leta runt på Tradera?



En finfin dag alltså! Snart dags för matfixande innan älsklingen dyker upp.

onsdag 2 februari 2011

Play

Livet har ju inte varit på topp här hemma på sistonne och det gäller att hitta lugna och avslappnande aktiviteter man kan göra hemma tills jobbet kallar igen.

Igår betade jag och älsklingen av en del på Svt play. Nu när en ny bärbar dator köpts in till hemmet och som man dessutom kan koppla direkt till tv'n så sätter bara fantasin stopp för vad man kan se på. Och inte behöver man vara tekniskt lagd heller för att använda HDMI.

Igår blev det bl a titt på del 3 av Expedition Nya Guinea. Helt fantastisk serie! Outforskad natur och häftiga nya djur. Jag borde titta mer på natur- och dokumentärprogram - de är så inspirerande och intressanta.



Idag funderar jag på att titta på Det goda livet, har missat några avsnitt och det hade varit mysigt att kura ihop sig i soffhörnet och se matlagning med närhet till naturen.

Svt play är fantastisk helt enkelt! Mindre bra är tv 4 play som inte lägger ut alla avsnitt (t ex Solsidan) samt har störig reklam mitt i som man inte kan klicka bort. Men inte heller statlig kanal, därav måste väl intäckterna komma in på något sätt.

tisdag 1 februari 2011

Puder istället

Ursäkta frånvaron men har varit lite mycket här. Inte bara roliga saker så då får man kura ihop sig i ett hörn och be för att sen så småningom kravla sig ut till verkligheten. Ett steg på vägen är planering inför framtiden. Istället för leopardtema på bröllopet i maj så blir det puderrosa. Lite mer classy kanske. I vilket fall som helst vill jag inte ge upp mina ballerina iaf.

Sen skulle jag ju vilja få in det rosa i älsklingens klädsel också. Fast ljusrosa på en kille? Nja, inte min eller hans grej. Men kanske en slips med lite rosa i då?


Bilder: HM